Het inrichten van je nieuwe huis, waar begin je?

06 juni 2023

De sleuteloverdracht van jouw nieuwe woning komt steeds dichterbij. Heb je al nagedacht over de inrichting van jouw nieuwe huis? Met deze simpele tips creëer jij in no time jouw droomhuis, met meubels die je al hebt én nieuwe pareltjes.

Een nieuwe woning betekent niet perse dat je álles nieuw hoeft te kopen. Gebruik de volgende tips om met je huidige inrichting jouw nieuwe woning optimaal in te richten.

Inspiratie opdoen
Doe wooninspiratie op voor je nieuwe huis. Zo vind je op Pinterest ontelbaar veel inspirerende woonideeën. Bezoek ook woonwinkels, lees woonblogs en blader door woonmagazines voor leuke tips en fijne shopadresjes. Bedenk hoe je trends en jouw beoogde stijl kunt combineren met meubels en accessoires die je al in huis hebt.

Een plan maken
Maak op een plattegrond een grove indeling van de kamers die je wilt gaan inrichten. Zo krijg je een beter beeld van hoe je de ruimte het beste kan benutten. Voor het bundelen van al je favoriete woonideeën, kleuren en artikelen is een moodboard heel geschikt. Deze verzameling afbeeldingen is jouw ultieme woonstijl. Koppel hier ook direct een budget aan, eventueel in fases van aankoop. Wat moet je sowieso als eerste in huis halen en welke meubels of spullen kun je ook later aanschaffen?

De basis op orde
Zorg ervoor dat alle wanden en plafonds die je wilt aanpakken geschilderd zijn. Een kleurtje geeft direct sfeer aan je huis en is de eerste stap naar een woningstijl die je op het oog hebt. Maar ook de vloer, verlichting en raambekleding zijn ontzettend belangrijk. Het is heel verleidelijk om ook alvast woondecoratie te shoppen. Toch zal je zien dat je spullen zoals kussens, kaarsen en planten beter later kunt aanschaffen. Als de basis af is, weet je vaak beter wat er nog ontbreekt.

Praktische zaken
Niet onbelangrijk! Heb je kleine kinderen of huisdieren? Houd hier dan rekening mee bij het inrichten van jouw aanstaande woning. Zo is het aan te raden om te kiezen voor een krasvrije vloer en meubelstoffen die makkelijk schoon te maken zijn.

Misschien nog wel de belangrijkste tip: neem de tijd om keuzes te maken. Inrichten is een proces, gaandeweg kom je erachter welke stijl het beste bij jou past.