De keukentrends van dit moment

01 mei 2024

Je keuken: een plek waar je in je woning veel tijd besteedt. Qua indeling, inrichting en design daarom fijn om deze ruimte helemaal te stylen naar jouw wensen en behoeftes. Dit zijn de keukentrends van dit moment.

Hoe ziet keukendesign van de toekomst eruit? Denk aan slimme functionaliteiten, innovatieve indelingen en opvallend kleurgebruik. We nemen je mee.

Trend 1: donkerbruin hout
Al sinds 2023 zien we deze trend terug. Effen kastdeurtjes hebben plaatsgemaakt voor donkerbruin hout in de keuken. Zo realiseer je een knusse uitstraling en een keuken waar je ook graag komt om - naast koken - te ontspannen. Een natuurlijke look, maar ook heel stijlvol en luxe. Er wordt vaak gekozen voor walnoothout vanwege de donkere kleur en stevige structuur. 

Trend 2: gedurfde kleuren
Waar zandtinten, ofwel zachte zandkleuren, het de laatste tijd ook weer goed doen, zien we ook donkergroen en -blauw terugkeren in keukentrends. Denk hierbij aan olijfgroen voor een oase aan rust of midnight blue voor een spannende look. Creëer je graag een levendige ruimte in je woning, dan zijn deze tinten perfect om te kiezen voor je keuken.

Trend 3: deurgrepen
We horen je denken: zijn deze weggeweest? Ja, zeker. Greeploze keukenkastjes zijn, en blijven, razendpopulair, maar ook kastjes met grepen zijn terug van weggeweest. Als je van klassieke charme houdt, dan kun je met kastgreepjes je keuken net wat extra karakter geven.

Trend 4: slimme innovaties
Ook in de keuken maken we het onszelf tegenwoordig graag gemakkelijk. De plafondspot wordt vervangen door slimme verlichting onder of langs de keukenkastjes en voor installaties, zoals een koelkast, vriezer of oven, kiezen we massaal voor een XXL-versie voor extra ruimte. 

Trend 5: de keuken onderdeel van je woonkamer
Je keuken mag best een (groter) onderdeel van de gehele ruimte worden. Zo worden keukens steeds meer zo ingericht dat er ook gewerkt of gerelaxt kan worden, bijvoorbeeld met een apart nisje voor een luxe koffieapparaat. Daarnaast zijn vitrinekasten, waar je je borden en glazen opbergt, ook weer populair. Zo wordt jouw woonkeuken officieel een feit.