Een overbruggingshypotheek; hoe werkt dat?

25 februari 2019

Vind de koop van je nieuwe woning sneller plaats dan de overdracht van je huidige woning? En is er sprake van overwaarde op je huidige woning die je wilt gebruiken voor je nieuwe financiering? Maak dan gebruik van een overbruggingshypotheek. Lees hier wat dit inhoudt. 

Met behulp van een overbruggingshypotheek wordt de overwaarde van je nog niet verkochte woning voorgeschoten. Het bedrag wordt direct door de notaris afgelost zodra de verkoop geregeld is en is daarom een kortdurende aflossingsvrije hypotheek. 

Houd wel rekening met hogere maandlasten tijdens de looptijd van de overbruggingshypotheek. Je maandlasten bestaan gedurende deze periode namelijk uit de oude hypotheek met bijbehorende maandlasten, de nieuwe hypotheek met bijbehorende maandlasten en de rente die je moet betalen op de overbruggingshypotheek. 

Ook als je huidige woning nog niet verkocht is, kun je gebruikmaken van een overbruggingshypotheek. De bank is in zo'n situatie wel wat voorzichtiger, aangezien het onduidelijk is wanneer en voor welk bedrag je huis wordt verkocht.