Bouw 40 woningen van Jardin op Centrumeiland IJburg gaat van start

22 april 2021

Maandag 3 mei a.s. begint de bouw van het nieuwbouwproject Jardin op Centrumeiland in Amsterdam. In totaal worden er 40 duurzame woningen gerealiseerd rond een prachtige en groene binnentuin. Op dit moment zijn er nog enkele gardenlofts beschikbaar.

Energieneutraal en klimaatbestendig
Centrumeiland is een duurzaam eiland. Alle huizen op het eiland houden rekening met het hergebruiken of afvoeren van het opgevangen regenwater. Sommige hebben een grijswatersysteem, zodat het water hergebruikt kan worden om bijvoorbeeld het toilet door te spoelen of de planten water te geven. Het nieuwbouwproject Jardin past perfect in deze duurzame stadsnatuur en de filosofie van een toekomstbestendig Centrumeiland. Met groene terrassen en tuinen om regenwater op te vangen voegt Jardin daar bovendien het gebruik van zonnepanelen en autodelen aan toe.

Jardin is klimaatbestendig en het gebouw stimuleert de biodiversiteit door de verzameling planten op de binnenplaats en terrassen. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van FSC-gecertificeerd hout en heeft het project een duurzame EPC-rating van -0,15. Dit is een energieprestatie die aantoont dat bijna energieneutraal wonen hier mogelijk is.

Samen wonen en leven in Jardin
Bijzonder aan Jardin is dat er naast individuele woningen ook collectieve voorzieningen komen. Als bewoner kun je straks gebruik maken van een mooie gemeenschappelijke ruimte met onder meer een keukentje en een bar. Kopers van het eerste uur hebben die ruimte samen ontworpen en zien het helemaal zitten om hier iets mooi van te maken. De ruimte grenst bovendien aan de gemeenschappelijke tuin van 150 m². Je kunt hier dus heel goed een gezellige barbecue met je familie, vrienden en/of uiteraard je buren organiseren. Nog meer gezamenlijkheid: in de parkeergarage staan straks 2 elektrische Mini’s van het deelauto-concept Juuve. Ideaal voor als je af en toe een auto nodig hebt. De eerste € 100,- rijtegoed krijg je van Jardin!

Interesse?
Wil jij ook graag wonen in Jardin? Dat kan! Er zijn momenteel nog 5 mooie gardenlofts te koop. Wil je meer weten? Kijk dan op de projectwebsite of neem contact op met de makelaar. De woningen van Jardin worden eind 2022 opgeleverd.

Bekijk ook het project Wonen in Jardin

In verkoop
custom media