Tips voor het creëren van een gezellige slaapkamer

28 maart 2023

De slaapkamer is één van de belangrijkste kamers in ons huis. De plek waar we tot rust komen, onze gedachten kunnen ordenen en kunnen opladen voor een nieuwe dag. Het interieur draagt hier enorm aan bij. Met deze tips creëer je een gezellige ruimte!

Van je slaapkamer wil je een gezellige en ontspannen ruimte maken, zónder in te moeten leveren op praktische zaken. Wij helpen je op weg met de volgende tips.

1. Kies voor warme kleuren
De kleur in je slaapkamer doet heel veel voor je gemoedstoestand. Warme en rustgevende kleuren, zoals beige, creme of taupe, zijn daarom perfect voor deze ruimte én ook nog eens makkelijk te combineren met verschillende soorten meubels in de slaapkamer. Ga voor een rustige basis op de muren en kleurrijke accenten in meubels, accessoires of planten.

2. Praktische meubels en indeling
Zo'n groot bed met een enorme lading kussens en dekens staat prachtig in woonbladen, maar is misschien niet geschikt voor jouw kleinere slaapkamer. Kies meubels die qua ruimte en indeling passen bij jouw ruimte. Zorg er ook voor dat je de slaapkamer niet te vol zet, om de rust te behouden. Wil je graag veel kastruimte voor bijvoorbeeld kleding in je slaapkamer, maar staat de ruimte dit eigenlijk niet toe, kijk dan of je bijvoorbeeld een andere kamer in je woning hiervoor in kunt richten. Zo benut je je slaapkamer optimaal.

3. Ga voor de juiste verlichting
Ook verlichting doet veel voor de sfeer in je slaapkamer. Ga voor warm licht en, als het mogelijk is, een lamp die je kunt dimmen. Zorg ook voor meerdere lichtbronnen. Niet enkel een lamp aan het plafond, maar ook bijvoorbeeld kleine lampjes naast het bed. Dat is ook fijn als je 's avonds nog een boek wilt lezen in bed.

4. Maak het persoonlijk
In je woonkamer kies je hier vaak niet of minimaal voor, maar de slaapkamer is dé plek voor persoonlijke elementen. Een mooie fotogallerij aan de muur, souvenirs die je op vakantie hebt gevonden of je collectie boeken. Geef deze een mooie plaats in je slaapkamer, zodat je je hier helemaal thuis voelt.

5. Zachte materialen maken het plaatje af
Het grootste doel van de slaapkamer is en blijft toch een goede nachtrust. Daar horen zachte kussens, een lekker (donzen) dekbed en plaids bij. Zodat je lekker slaapt, maar het er ook nog eens extra gezellig uitziet. Ook kun je kiezen voor een bed met stoffen materiaal of grote, opvallende gordijnen.