Kersttrends 2023: zo decoreer je je woning

05 december 2023

Het is weer bijna zo ver: hét moment om jouw huis om te toveren tot een kerstdorp. De één is tevreden met een kleine boom, de ander gaat all out. Met de kersttrends van dit jaar heb je in ieder geval genoeg inspiratie voor jouw woning.

Van items in de boom tot de kerstkleuren van dit jaar: ontdek snel de kersttrends van 2023.

Met deze kleuren steel je dit jaar de show
De klassiekers zijn dit jaar weer populair: rood, donkergroen en goud. Naast deze kleuren, die het ieder jaar goed doen, zien we trends in lijn met de algemene interieurtrends van dit jaar. De focus ligt op de natuur en rust, waardoor kleuren als okergeel en diepblauw het goed doen. Wil je voor een warm, chic interieur gaan rond de feestdagen, dan zijn deze kleuren goede opties.

Zo versier je je kerstboom
Op dit gebied niet één enkele trend, maar veel verschillende opties om een kerstboom naar jouw hart te versieren. Kies één van de volgende trends voor jouw boom:
- Op vakantie in eigen huis gaan rond de kerstdagen? Kies dan voor houten accessoires en witte accenten in jouw boom. Zo boots je de Scandinavische stijl na.
- Een boom in alle kleuren van de regenboog? Ook dat is dit jaar helemaal niet te gek. Retro materialen en felle kleuren horen hierbij.
- Zin om helemaal los te gaan? Kies dan de winter fairytale trend: glitters, kerstballen in de vorm van ijsberen en pinguins en eigenlijk gewoon: klassieke kerstaccessoires.
- Hou je van gekke kerstballen en out-of-the-box elementen? Kies dit jaar dan voor futuristische items of kerstballen met een koninklijke uitstraling.

Je kerstdiner in stijl
Ook op tafel zien we dit jaar natuurtinten. Denk hierbij aan tafelstukken met grote groene takken, wildbloemen of dennenappels of een servet met plantenprint. Past deze stijl niet bij jou, dan is een luxe uitstraling dit jaar ook op zijn plaats. Zijde, satijn of fluweel zijn een goed idee. Maar ook een tafelloper of servetringen kunnen prima.

We wensen je veel plezier met het decoreren van jouw woning!