De interieurtrends voor 2023

07 januari 2023

Het nieuwe jaar is aangebroken: tijd voor nieuwe interieurtrends. Welke trends van afgelopen jaren zien we dit jaar terug, welke trends zijn definitief "over" en tegen welke nieuwe trends zeggen we 'hallo'? We nemen je mee in de stijlen van dit jaar!

Wat zijn de interieurtrends van dit jaar?
- Deze trend zien we al een tijdje, maar zal dit jaar niet verdwijnen: rond en organisch. Deze trend sluit goed aan bij onze wens voor comfort in onze woning. Met natuurlijke en zachte meubels, accessoires en materialen bereiken we dit. Als we kijken naar de uitwerking, gaat het om ronde vormen, fijne, zachte stoffen en naturel kleuren en tinten.
- Aansluitend bij de vorige trend, gaan we in 2023 ons focussen op de natuur. Dat uit zich in natuurlijke kleuren, zoals bruin en groen. Het creëren van een relaxte plek is het gevolg. Bij een natuurlijke look zijn kamerplanten en vintage meubels niet weg te denken, inspelend op de toenemende vraag naar een duurzaam interieur. Ook leuk: bij bruin passen retrokleuren zoals oranje en terracotta mooi.
- Bij een woning vol comfort en een relaxte vibe, past tevens de focus op het tot rust komen. Een interieurtrend voor dit jaar is daarbij minimalisme. We nemen een stapje terug en gaan voor een rustig interieur zonder al te veel prikkels. Hierbij horen lichte, ingetogen kleuren, strakke vormen en natuurlijke materialen. De nadruk wordt gelegd op licht en grote raampartijen.
- Als we het over woonstijlen hebben, gaan we dit jaar vooral de volgende stijlen terugzien: Bohemian, Maritiem, Art Deco en Scandinavisch. Een Bohemian woonstijl is een artistieke stijl met een mix aan kleuren, warme tinten, verschillende soorten meubels en accessoires zoals veren en schelpen. Bij een maritieme woonstijl passen, zoals je zou verwachten, de kleuren blauw, turkoois en wit in combinatie met houten elementen. Klassieke elementen van hoge kwaliteit, rijke kleuren en geometrische vormen zie je veel terug in de Art Deco woonstijl en de Scandinavische woonstijl kenmerkt zich door zijn luchtigheid, met de focus op licht. Deze tijdloze stijl straalt rust en harmonie uit, waarbij de meubels minimalistisch en comfortabel zijn.

Voor welke woonstijl wil jij dit jaar gaan? We wensen je veel plezier met inrichten en stylen!