Mooijburg Plein

Mooijburg Plein: jouw duurzame droomappartment
op Centrumeiland, het hart van IJburg Amsterdam


Een appartementengebouw met een houten gevel, tuinen, balkons en loggia’s. Mooijburg Plein op Centrumeiland in Amsterdam-IJburg wordt een markant appartementengebouw waarin je kunt wonen zoals je wil. Het project wordt in mede-opdrachtgeverschap ontwikkeld met de totaal 15 toekomstige bewoners. Samen bepaal je het gevelbeeld, de buitenruimtes en de gemeenschappelijke ruimtes. Ook heb je invloed op de indeling van jouw eigen woning.

Mooijburg Plein wordt gerealiseerd midden op het eiland, op kavel 12.06, naast een park en op de zon gericht. Achter de boeiende gevel biedt Mooijburg Plein verschillende type woningen: van compacte appartementen, mooie hoekwoningen en een grootste stadswoning. De woonoppervlaktes van de vier nog beschikbare woningen zijn 82, 114 en 161 m² en allemaal met de mogelijkheid om een fijne buitenruimte te hebben. De prijsindicaties zijn ongeveer 385.400 euro en 535.800 euro en
en 750.000 euro (v.o.n.). Dit zijn richtprijzen voor het basispakket op basis van jaarlijkse canonbetaling.

Er zijn nog vier verschillende woningen beschikbaar:
- Eén begane grond appartement, van circa 82 m2 met tuin
- Drie hoekappartementen op de 1e, 2e of 3e etage, van circa 117 m2 met buitenruimte
- Eén hoekpenthouse op de 3e (top) etage, van circa 111 m2 met buitenruimte
- Een stadswoning met 4 woonlagen (begane grond t/m 3e etage) van ca. 161 m2 met een grote tuin van 89 m2.

Extra bedrijfs-/werkruimte te koop!
Leuke extra: op de begane grond is een fraaie ruimte van 35m2 te koop die zeer geschikt is voor werken aan huis. Als je een woning in Plein koopt, dan deze erbij gekocht worden! Je beschikt dan over een woonwerkwoning, waarbij wonen en werken niet pal op elkaar zitten, maar wel zeer comfortabel dichtbij. Je kunt er je eigen bedrijf in vestigen, je werkkamer van maken, een eigen yogastudio of schoonheidssalon aan huis, je zegt het maar! Naast die 35 m2 begane grond ruimte kan nog een extra sanitairblok geplaatst worden. Prijs € 113.825 euro von.

Heeft u interesse? Neem dan contact op met Hallie & Van Klooster Makelaardij (020-6816716) voor de aanvullende informatie zoals indicatieve plattegronden en een concept prijslijst met richtprijzen. Houd u er svp rekening mee dat een en ander aan wijzigingen onderhevig is gezien de aard van het project. Ook kunt u bellen voor een persoonlijke afspraak over het project.

Mooijburg Plein
Een woning laten bouwen zoals u dat wilt, maar zonder de lasten die bij zelfbouw komen kijken? Dus zonder zelf de voorfinanciering te hoeven betalen en door het proces aan de professionals over te laten? Als u dat aanspreekt is MedeOpdrachtgeverschap wellicht iets voor u. Je werkt samen met de ontwikkelcombinatie Natrufied- DGV Group, een samenwerkingsverband van een duurzaam architect en duurzaam ontwikkelaar die hun sporen qua duurzame woningbouw zowel in Nederland als ook daarbuiten verdiend hebben. Dit betekent dat het een energie leverend, rainproof, klimaat adaptief, natuur inclusief gebouw wordt met een EPC van -0,2, waarin een gezond binnenklimaat heel belangrijk is. Natrufied en DGV Group werken graag met u als toekomstig eigenaar en bewoner samen om dat te maken waar echt behoefte aan is.

Wilt u daadwerkelijk instappen, dan is de volgende stap om de vragenlijst in te vullen en de intentieverklaring dat u aan het project wilt deelnemen te tekenen. Het mag ook zonder de eerste stap, maar let wel, deze verklaring is niet vrijblijvend, u gaat hiermee een overeenkomst met het project aan. U tekent daarmee ook voor de verplichting om €2500 optiegeld te betalen. Tot aan het moment van koop-/aanneemovereenkomst zijn er voor u geen verdere financiële verplichtingen. Het optiegeld is niet terugvorderbaar, maar wordt wel in mindering gebracht op de totale aankoopsom.

Locatie
Centrumeiland is onderdeel van de eilandenarchipel IJburg Amsterdam. Op centrumeiland komen ongeveer 1.300 woningen, met een duurzaam karakter.
Ook komen er diverse voorzieningen als scholen en andere openbare voorzieningen. Centrumeiland is de schakel naar Strandeiland, het uiteindelijke ‘stadshart’
van IJburg, met winkelvoorzieningen en het grote stadsstrand, uitkijkend over het IJmeer. Centrumeiland krijgt een stedelijk woonmilieu met een intiem binnenmilieu.
De bouwblokken verspringen ten opzichte van elkaar en variëren in grootte. Hierdoor ontstaan er pleinen, groene plekken en korte smalle straten.


Gemeenschappelijke ruimte
Behalve op de indeling en afwerking van je woning heb je als koper (of mede-opdrachtgever, MO’er) invloed op hoe het gebouw zelf wordt. Zo kan het gebouw
een gemeenschappelijk ruimte krijgen die volgens de wensen van de mede-opdrachtgevers (dus de kopers) kunnen worden ingevuld. Maar als de mede-opdrachtgevers geen behoefte hebben aan een gemeenschappelijk ruimte, dan kan de ontwikkelaar daar ook van afzien. Een ruimte die er sowieso wel komt, is de gemeenschappelijke binnentuin.


Voortgang
Voor Mooijburg Plein (kavel 12.06) hebben we al een groep medeopdrachtgevers met wie we het definitieve ontwerp proces in zijn gegaan. Aansluiten is zeker nog mogelijk! aDe richtprijzen gaan uit van een basisprijs voor de woning met binnenwanden en -deuren, elektra- en leidingwerk, meterkast en verwarmingsinstallatie. De tuin, een loggia of andere buitenruimte en dergelijke komt hier nog bovenop. De richtprijzen zijn
bovendien exclusief de afkoopsom van de erfpachtcanon (dus op basis van een jaarlijkse canonbetaling), inclusief btw over de grondwaarde en exclusief een parkeerplaats.


Interesse?
Indien u interesse hebt dan horen wij graag voor welke woning (en). Dan kijken we of die voor u beschikbaar zijn. Van belang is te vermelden dat aankoop alleen voor eigen bewoning mogelijk is (zelfbewoningsplicht voor zelfbouw). Het is niet mogelijk deze woning als beleggingsobject te kopen.

Neem contact op met Hallie & Van Klooster Makelaardij (020-6816716) om meer informatie te ontvangen zoals plattegronden en een prijslijst of voor een persoonlijke afspraak over het project en/of indien u wilt instappen in het project.
Lees verder...

Heb je een vraag?


of neem contact op met een van onze makelaars

Hallie & Van Klooster Makelaardij

Amsterdam