Voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning

23 juli 2021

Twijfel je tussen het kopen van een bestaande woning of een nieuwbouwwoning? Een nieuwbouwwoning heeft diverse voordelen. Denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid en geen kosten koper! Ontdek hier de voordelen.

Je bepaalt zelf de inrichting
Als je een bestaand huis koopt, heeft deze mogelijk een keuken of badkamer die niet in jouw smaak is. Maar bij nieuwbouw mag je vaak meedenken over de inrichting van het huis, zonder dat je daar zelf voor hoeft te verbouwen! Ideaal toch?

Een duurzaam huis
Omdat nieuwbouwwoningen aan strenge milieueisen moeten voldoen, is het huis heel duurzaam. Je woning is goed geïsoleerd, heeft een hoog energielabel en een modern verwarmingssysteem. Zo bespaar je ook op je energiekosten!

Geen achterstallig onderhoud
Heel logisch, maar we noemen hem toch even: omdat alles nieuw is, heb je de eerste jaren dus weinig last van onderhoudskosten!

Vrij op naam (v.o.n.)
Wanneer je een nieuwbouwwoning koopt, koop je deze vrij op naam. Je hebt geen kosten koper, zoals overdrachtsbelasting en taxatiekosten.

Er zitten dus grote voordelen aan het kopen van een nieuwbouwwoning! Weet jij al voor welk nieuwbouwproject jij je gaat inschrijven?