Nieuwbouw in Amsterdam: de voordelen

06 oktober 2020

Een nieuwbouwwoning biedt veel voordelen. Zo zijn nieuwbouwwoningen veilig omdat ze voldoen aan de modernste veiligheidseisen en zijn de energiekosten lager dankzij energiezuinige technieken. De voordelen op een rij:

1. Onderhoudsarm
De eerste jaren heb je niet of nauwelijks te maken met onderhoudskosten in een nieuwbouwwoning. In sommige gevallen is het bouwbedrijf de eerste zes maanden verantwoordelijk. Daarna is de aannemer nog vijf jaar aansprakelijk voor specifieke gebreken die je bij de overdracht niet had kunnen ontdekken. De eerste twintig jaar na de oplevering blijft de aannemer ook aansprakelijk voor ernstige gebreken, zoals een constructiefout. 

2. Comfortabel
In veel nieuwbouwwoningen zorgen moderne technieken voor verwarming én koeling. Samen met goede isolatie tegen kou en hitte zorgt dit voor een aangenaam en comfortabel binnenklimaat. Daarnaast voldoen nieuwbouwwoningen aan de strengste wettelijke eisen voor geluidsisolatie en luchtkwaliteit.

3. Energiezuinig
Nieuwbouwwoningen zijn in goed geïsoleerd en maken vaak gebruik van zonnepanelen, warmtepompen of stadsverwarming. Nieuwbouwhuizen zijn hierdoor ingericht op het energiezuinig wonen.

4. Op maat
Door middel van meer- en minderwerk kun je vaak meebeslissen over het ontwerp en de indeling van je woning. Denk aan de keuken, badkamer, een aanbouw, erker of dakkapel. Zo pas je de woning aan op jouw wensen.

6. Veilig
Nieuwbouwwoningen worden gebouwd volgens de modernste veiligheidseisen. Vaak hebben ze zelfs het Politiekeurmerk Veilig Wonen, met bijvoorbeeld inbraakwerend hang- en sluitwerk. In een huis met dit keurmerk heb je vijftig procent minder kans op een inbraak. Ook de woonomgeving is ingericht volgens de nieuwste inzichten op het gebied van veiligheid. 

7. Vrij op naam
Een nieuwbouwwoning koop je vrij op naam, waardoor je - op een enkele uitzondering na - geen overdrachtsbelasting betaalt. Daarnaast zijn de notariskosten voor de verwerving van de woning inbegrepen in de koopprijs. Kijkend naar BTW is nieuwbouw een BTW belaste transactie en zit de BTW al in de prijs inbegrepen.

Benieuwd naar het nieuwbouwaanbod in Amsterdam en omstreken? Bekijk onze actuele nieuwbouwprojecten