Dépôt Zuid Townhouses: exclusieve stadswoningen | Amsterdam-Zuid

16 juli 2019

Dépôt Zuid, Frans van Mierisstraat 90–94: een gebouw met een rijke geschiedenis en een tijdloze klasse in het hart van Oud-Zuid. Het historische gebouw in Oud-Zuid wordt herontwikkeld naar een kleinschalig en zeer hoogwaardig project met 18 woningen inclusief lift en parkeergarage. Nu de bouw is gestart, begint de transformatie van Dépôt Zuid echt vorm te krijgen.

Dépôt Zuid is ooit ontworpen als kantoor en magazijn en werd daarna gebruikt als kunstopslag tijdens de verbouwing van het Rijksmuseum. Op dit moment ondergaat het gebouw aan de Frans van Mierisstraat een metamorfose. Zo is recent een vleugel van het oorspronkelijke gebouw gesloopt om ruimte te maken voor heerlijke stadstuinen op het zuidwesten. Het ontwerp van Dépôt Zuid zorgt ervoor dat in de woningen optimaal daglicht binnenkomt. Zo wordt vrijwel de gehele plint opengewerkt met grote raampartijen. 

De meeste appartementen in Dépôt Zuid zijn verkocht. Wel zijn er nog enkele townhouses te koop. De townhouses zijn bijzondere stadswoningen over twee woonlagen, met een oppervlakte van in totaal  ca. 320 – 390 m² . Ieder townhouse heeft een tweede entree. Dat maakt deze woning geschikt voor een combinatie van wonen en werken. Denk aan een atelier, kantoor of praktijk. Kenmerkend voor deze exclusieve woningen: de waanzinnig hoge living met vide – zo'n 5,5 meter – voor een ongekend gevoel van ruimte en licht. De woningen hebben een stadstuin op het zuidwesten. Een ideale plek om groen in te richten en te genieten van buiten eten en loungen. De beleving van de buitenruimte vanuit de woning wordt versterkt door de zeer slank geprofileerde schuifpuien met glas over de volle breedte, van vloer tot plafond. Liever een indeling op maat? Dit is ook mogelijk.

Wil jij exclusief wonen op deze fantastische locatie? Of wil je graag meer informatie over de townhouses? Neem dan contact op met de makelaar.