Drie villa's tussen water en weide

Waterrijk wonen in Vinkeveen? De laatste Veenhoeve villa aan Demmerik 7 is gereed in 2024.

Buiten wonen, dichtbij de stad

In De Veenhoeve woon je dichtbij de Vinkeveense Plassen, met ruimte om je heen en vergezichten over de weilanden. Bekijk hier de omgevingsvideo

Op een perceel omzoomd door water aan de Demmerik worden drie villa’s gebouwd met een woonoppervlakte van ruim 200 m2, ieder op een ruim perceel. Vanuit de woningen is er wijds uitzicht over de veenweide en het water van de weteringen, die zo kenmerkend zijn voor dit gebied. 
Met een kleine boot, kano of sup vaar je zo naar de plassen.
Wonen in De Veenhoeve is kiezen voor lekker buiten wonen, ruimte en vrijheid, met Amsterdam en Utrecht op 20 minuten rijden. 

De laatste woning: Demmerik 7

Demmerik 7 is een halfvrijstaande villa met een woonoppervlakte van 226 m2. De woonkamer is ruim 12 meter breed en heeft veel licht door de ramen aan drie zijden. De plafondhoogte op de begane grond is maar liefst circa 3 meter wat zorgt voor een ruimtelijk gevoel. 

De architectuur is gebaseerd op de boerderij die hier ooit heeft gestaan. Er is ruimte voor een terras aan de voorzijde en naast het huis bij het water. Het perceel bij deze woning is in totaal circa 2651 m2. 

Van de drie villa’s zijn er inmiddels twee verkocht. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte.

Demmerik 7 € 1.375.000 v.o.n.
Demmerik 7 - verkocht 
Demmerik 9 - verkocht

Wonen in Vinkeveen

Een gedeelte van de polder Demmerik is nu ingericht als ‘wetlands’ natuurreservaat, waar het land geleidelijk overgaat in water en weidevogels alle ruimte krijgen.  

Van oudsher een dorp in een polderlandschap, nu bekend om de Vinkeveense Plassen en de unieke structuur van de legakkers waarop ooit de turf te drogen werd gelegd.

Boodschappen doe je dichtbij, bijvoorbeeld bij een van de lokale landwinkels. Ook zijn er bijzondere plekken, zoals koffietentjes of terrassen, waar je als buitenstaander niet snel komt. Op donderdag naar de markt in Abcoude of op zaterdag naar Lindenhoff in Baambrugge. Vinkeveen heeft drie lagere scholen, kinderopvang en een middelbare school. Lees hier meer

Meer weten over de Veenhoeve villa's?

De verkoop is gestart. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang updates over ontwikkelingen rondom het project. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met een van de betrokken makelaars via info@deveenhoeve-vinkeveen.nl of via de contactgegevens in de footer.

De bouw vordert in rap tempo


22 mrt. 2023

Wie nu langs de Demmerik wandelt, fietst of rijdt, kan zich niet meer voorstellen dat hier vorig jaar nog twee vervallen gebouwen stonden. In september 2022 is de bouw gestart, en inmiddels staat de ruwbouw van de drie villa’s .

De bouw is gestart


29 sep. 2022

De eerste werkzaamheden voor de bouw van de drie villa's is gestart. De restanten van de oude boerderij die er ooit stond, zijn gesloopt. Er komt een nieuwe toegangsbrug en rondom wordt een nieuwe beschoeiing aangelegd. Binnenkort start de bouw van de woningen.

Louiza Mei woont in Vinkeveen


15 sep. 2022

Louiza Mei is verantwoordelijk voor alle fotografie op de website, en woont met haar gezin vlakbij de Demmerik in Vinkeveen. We vroegen haar hoe het is om vanuit de stad naar Vinkeveen toe te verhuizen.