Stadswoning, Bouwnummer 8

Koopprijs

€ 472.361

Woonoppervlakte

116 m2

Omschrijving

Individuele keuzevrijheid, creativiteit en duurzaamheid. Dat zijn de sleutelwoorden van IJ UP. Een opvallend project op een mooie locatie op het Centrumeiland. Deels aan het water en met uitzicht op het plantsoen aan de nieuwe Pierre Laufferstraat.

Het 'visitekaartje' van IJ UP wordt gevormd door een ruime entree een een geschakeld 'Atelier'. De entree is een royale ruimte met veel natuurlijk licht en vormt een visuele verbinding met de binnentuin. Daaromheen scharen zich de 15 woningen, die uiteen lopen in grootte en vorm, juist omdat iedereen weer andere woonwensen heeft.
In het complex komt er een parkeergarage met een beperkt aantal plekken. De gemeenschappelijke fietsenstalling biedt vijf fietsplaatsen per woning en dan is er ook nog ruimte voor scooters en bakfietsen.

De woningen variëren in grootte van 57 tot 167 m2. Het gaat om stadswoningen - maisonnettes met meerdere woonlagen - en appartementen. Geheel naar eigen wens in te delen.
Het gebouw wordt voorzien van een WKO-installatie met warmtepomp voor verwarming en koeling. Er komen PV/PvT panelen, ramen zijn voorzien van triple glas en alle woningen krijgen vloerverwarming en ventilatie.

Keuzevrijheid en creativiteit
IJ UP wordt gebouwd op kavel 13-08, gelegen op de hoek van het blok en aan de zuidoostzijde van Centrumeiland. IJ Up wordt een prachtig complex, bestaande uit 15 appartementen en stadswoningen. En iedere woning kan individueel worden vormgegeven. Ieder woning heeft een eigen buitenruimte, maar er komt ook een gemeenschappelijke binnentuin voor de bewoners, met een aangrenzend atelier op de begane grond.

Duurzaamheid
IJ UP wordt naast een eigentijds en modern wooncomplex ook een duurzaam gebouw. Uitgangspunt is een hoogwaardige stedelijke architectuur met aandacht voor natuur-inclusief bouwen.
De wens is om efficient, compact en slim te bouwen, daarbij gebruikmakend van - waar mogelijk - herwonnen materialen. Wanneer er nieuw materiaal wordt gebruikt is dat biobased, zodat CO2-emissie van de bouwmaterialen beperkt blijft. Ook wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van geprefabriceerde materialen en bouwelementen.

Rainproof en natuurinclusief
Voor de opvang van water wordt het dak uitgevoerd als polderdak met intensief groen beplanting en sedum. De groene daken , klimplanten en waterberging zorgen ook voor verkoeling en dragen daarom bij aan een aangenamer stedelijk microklimaat.
Daarnaast zet de bouwgroep in samenwerking met een ecoloog in op een natuurinclusief en ecologisch gebouw. Dat wordt gerealiseerd door het implementeren van kleine ecosystemen, zoals een bijenhotel en nestkasten voor huismussen en andere vogels.

Collectief Particulier Opdrchtgeverschap (CPO)
Je eigen woning bouwen, voor veel mensen is het een droom, en voor veel mensen zal het ook een droom blijven. Terwijl er toch echt wel creatieve manieren zijn om goedkoper een eigen woning te bouwen.

Een daarvan is CPO bouwen, wat staat voor collectief particulier opdrachtgeverschap. Samen ontwikkel je met een groep mensen (je toekomstige buren) die ook een huis willen bouwen een woningbouwproject. Er zit dus geen projectontwikkelaar tussen, wat scheelt in de kosten. Als CPO groep ga je dus samen aan de slag met de architect en zul je ook gezamenlijk inkopen. Met deze vorm van bouwen kun je enorm veel geld besparen omdat je bouwt tegen de kostprijs.
Je betaalt dus precies wat de woning kost!

Verkoopprijzen
De koopsommen v.o.n. lopen voor de beschikbare woningen uiteen van € 251.000 tot € 629.000 De prijzen die hier worden gegeven zijn de prijzen voor een casco woning. Wel voorzien van de nodige installaties en aansluitingen, maar nog zonder indeling met wanden, zonder keuken en zonder sanitair. Je moet dus rekening houden met aanvullende kosten voor de afbouw.
De prijzen zijn bovendien op basis van een jaarlijkse indexcanon (eeuwigdurend erfpacht), waar ook de mogelijkheid zal zijn om de canon eeuwigdurend af te kopen. Parkeergelegenheid is niet meer beschikbaar.

Lees verder...

Kenmerken

Algemeen

Koopprijs
€ 472.361
Status
Ingetrokken
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Type object
Appartement
Bouwvorm
Nieuwbouw
Type appartement
Maisonnette
Kenmerk appartement
Appartement
Kwaliteit woning
Normaal

Indeling

Aantal woonlagen
2
Gelegen op
1e woonlaag
Bouwjaar
2024
Type dak
Plat dak

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
116 m2
Inhoud
350 m3
Aantal woonlagen
2
Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)
Overige voorzieningen
TV kabel, Zonnecollectoren, Glasvezel kabel en Balansventilatie

Energie

Isolatie
Volledig geïsoleerd
Verwarming
Vloerverwarming en Warmtepomp
Warm water
Centrale voorziening

Buitenruimte

Locatie
Aan water, Aan park, Aan rustige weg, In woonwijk en Vrij uitzicht

Heb je een vraag?

Neem contact op met onze makelaar

Hallie & Van Klooster Makelaardij

Amsterdam

IJ UP - CPO Centrumeiland

Abonneren op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom woningtype Stadswoning in het project IJ UP - CPO Centrumeiland